| OCD Center |
Help
Search
Members
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
|
|
![]() ![]() ![]() |
| David12 |
Posted: June 10, 2008 04:19 pm
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 1 Member No.: 16 Joined: June 10, 2008 |
אהלן,
אני לא יודע כמה רואים את ההודעה הזו כי הפורום לא ממש פעיל, אבל אני צריך עזרה. שמי דוד, אני בן 18 ואני מאיזור המרכז. אני חושב שיש לי את תסמונת הOCD. אני אתחיל בסיבות: בעבר לא הרגשתי טוב עם עצמי, הרגשתי כלא מקובל (למרות שזה לא ממש היה נכון) והיה חסר לי בטחון עצמי. בשנים האחרונות, תודה לאל, השתפרתי, עליתי והעליתי לעצמי את הבטחון (אולי ע"י שינוי המראה החיצוני, בין השאר) אבל עדיין נשארו לי זכרונות מהעבר ומתקופת חוסר הבטחון. היו לי גם הרבה אי-נעימויות ואירועים כלשהם שפגעו בי (לא ממש פיזית אלא נפשית). אני לא בנאדם חולה, אני נורמלי כמו כל הילדים בכיתה שלי, מתנהג כמוהם ועושה דברים שהם עושים. הבעיה היא שבשנים האחרונות חלה אצלי התפתחות בתופעת הכפייתיות. זה התחיל בתחילת 2006, כאשר עשיתי דברים כמה פעמים (שמעתי שקוראים לזה "חזרה על דברים"). למשל, כשנכנסתי לחדר, הייתי צריך להכנס פעמיים כדי לשמר את המצב הקיים (פעם אחת- משנה את המצב, ועוד פעם מחזירה אותו לכמו שהוא היה) אני יודע שזה נשמע כמו שטויות, אבל במידה ולא עשיתי את הכניסה לחדר/כניסה למקום כלשהו פעמיים לא הרגשתי טוב עם עצמי ולא הרגשתי "חופשי". תמיד חזרה לי המחשבה בראש מתי אצטרך שוב להתמודד עם הקומפולסיביות הזאתי וזה פשוט הטריד אותי. לא סיפרתי על זה לאף אחד, אמא שלי התחילה לגלות על זה אבל לא רציתי לספר לה כדי שלא תחשוב שאני משוגע או שאני צריך איזה פסיכולוג. אחותי היא היחידה שידעה על המעשים וכל פעם שהיא ראתה אותי עושה משהו בסגנון היא פשוט כעסה ואמרה לי להפסיק עם זה- אבל לא יכולתי. בשנתיים האחרונות המעשים האלו התחילו להתגבר, במיוחד בשנה האחרונה- לדוגמא, אני נכנס למקום כלשהו עם מחשבה מהעבר- אני צריך להיכנס אליו שוב עם מחשבה טובה, לא משנה כמה נסיונות זה ייקח. לפעמים אני אפילו עומד מחוץ למקום ופשוט מנסה לגבש מחשבות חיוביות כדי שאני אצליח להיכנס כבר בהצלחה. אפילו ישיבה על כסאות, נשיקות וחיבוקים לאנשים ודברים רבים אחרים הפכו לדבר שעשיתי כמה פעמים (בצורה זוגית, כמובן, כדי שהמצב הקיים יישאר) וזה נהיה בלתי נסבל. אני כבר לא יכול לעשות את זה, זה מעצבן אותי וזה מפריע לי לחיות את החיים כמו שאני רוצה. עוד משהו שקשה לי לעשות הוא לגעת בדברים או ליצור קשר עם אנשים מהעבר. כדורים כלשהם ששיחקתי בהם בצעירותי למשל, אנשים שלא פגשתי הרבה זמן, ודברים/חפצים אחרים שלא נגעתי בהם הרבה זמן (מהתקופה שבה הייתי חסר בטחון טוטאלי) לכן, כשפיניתי את הארון הישן שלי למשל, השתמשתי בשקיות כדי שלא ייוצר "מגע" ביני לבין הדברים הישנים. אני מאמין שאם אני נוגע בהם, הם "נוגעים" בי, כלומר אני חוזר לתקופה שבה הייתי ושוב אחוש באי-נוחות ובחוסר בטחון. כמו כן, כשאני נזכר באנשים מהעבר שהיה לי חברויות אבל כמה "תאקלים" איתם, אני שוב צריך לעשות את מה שעשיתי עוד פעם בלי לחשוב עליהם- עד שאצליח לחשוב על משהו/מישהו שעושה לי טוב. גם כשאני נכנס לבתים של אנשים שלא הייתי אצלהם המון זמן, אני צריך להיכנס פעמיים, כשאני רואה דברים ישנים בטלוויזיה (מתחילות שנות האלפיים) אני עוצר את נשימתי ואני משתדל לא לנשום או לא לדבר באותו הזמן, כדי להימנע מתחושת אי-החופשיות. אשמח לעזרה, זה כבר מתחיל לעצבן ואני לא יכול לעצור את זה, לא משנה כמה אנסה. אני סך הכל נער מתבגר, אני לא רוצה להמשיך להיות שרוי במחשבות האלו אלא ליהנות מהחיים כמו שהם, בלי לדאוג אם עשיתי את זה פעמיים או לא. תודה לכל העוזרים- אני מעריך מאוד. |
| student1980 |
Posted: July 10, 2008 11:27 pm
|
|
Newbie ![]() Group: Members Posts: 1 Member No.: 24 Joined: July 10, 2008 |
שלום דוד
אני בן 28 ויש לי OCD בערך 6 שנים. בגיל 22 בערך הלכתי לטיפול, אבל הוא לא היה מתאים ל OCD ולכן הוא לא עזר לי להתמודד עם המחלה. לפי בערך שנה התחלתי טיפול CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי ומצבי השתפר מאוד. זה הטיפול הכרי מומלץ ל OCD והוא גם מבוסס מחקרית. אני ממליץ לך לעבור טיפול כזה אצל מטפל שמומחה בטיפול בהפרעות חרדה. אם אתה רוצה עוד פרטים אתה יכול לכתוב לי למייל: eran.s1980@gmail.com יש לי ניסיון וגם ידע רחב בתחום אז אני יכול לעזור לך. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |